Gøy i Havet

MARINEHALLEN –25. JUNI 2024

Velkommen til Gøy i Havet!

Med historiens første likestillingskonferanse for sjømatnæringen ønsket vi å akselerere likestillingsarbeidet – og det ønsker vi fortsatt. Selv om endringer er underveis, vet vi at vi ikke har nådd målet enda. Derfor arrangerer vi en ny konferanse, og årets tema er Gøy i Havet – for det er akkurat det det handler om!

I år vil vi også sette søkelys på det grunnleggende faktumet at vi lever av fisk. Konferansen vil gli over i en sjømatfestival med et bredt utvalg matboder, og DJ Mariann Rosa vil være på plass for å skape stemning.

Sjømatnæringen er en spennende bransje med plass til alle, og vårt mål er å vise frem mangfoldet! Uansett om du er kvinne eller mann, ansatt, leder eller eier, håper vi å se deg der.

Som tidligere vil konferansen være en arena for inspirasjon og gode rollemodeller, hvor de ulike karrieremulighetene i næringen belyses.
 
Velkommen til Marinehallen 25. juni!
– Registrering fra kl. 10:00.
– Konferansen starter kl. 10:30.
– Meld deg gjerne på Facebook-arrangementet for konferansen.

PROGRAMMET FOR KONFERANSEN FINNER DU HER

Agenda

Fra kl. 10:00 - registrering og mingling i Marinehallen. 

10:30 - 12:00
 • Pia Ve Dahlen - Konferansier
  Pia er en marinbiolog som brenner for å formidle om livet i havet, og hun var den første som ble tildelt Naturviterprisen av Naturviterne.

 • 10:30

  Velkommen
  Ved Mariann Frantsen, Monica Langeland og Kathleen Offman Mathisen

 • 10:45

  Marianne Sivertsen Næss
  Vi gleder oss veldig til å høre Fiskeri- og havministeren dele sine tanker om veien videre for sjømatnæringen! 

 • 11:10

  Marit Hamre
  Marit er daglig leder av rederiet Krossfjord og har hatt flere styreverv. Vi gleder oss til å høre hennes erfaringer som viktig rollemodell for kvinner i næringen.

 • 11:35

  Thina Saltvedt
  Thina Saltvedt startet sin karriere som oljeanalytiker i Nordea Markets. I 2018 skiftet hun fokus til bærekraftig finans og ble sjefanalytiker i Nordeas avdeling for bærekraftig finans. Til Gøy i Havet kommer hun og snakker om hvor viktig det er å satse på kvinner i næringslivet både for å være i takt med tiden, men også for å øke takten i det grønne skiftet. Dette gleder vi oss til å høre!

 • 12:00

  Monica Mæland
  Monica er administrerende direktør i Bergen Næringsråd, og hun brenner for å fremme likestilling i næringslivet. Tidligere i år så hjalp hun oss i Havets Verdiskapere å arrangere verdens første "Styrekurs for menn".

12:30 - 14:15
 • 12:30

  Lunsj

 • 13:30

  Christian Chramer
  Christian er administrerende direktør i Norges Sjømatråd og har en omfattende bakgrunn som områdedirektør og kommunikasjonsdirektør hos NHO. Under konferansen vil han dele sine tanker om inkludering og fremtidsutsiktene for sjømatnæringen som en attraktiv arbeidsplass.

 • 13:55

  Bård Fyhn
  Bård, tidligere marineoffiser med 15 års erfaring i militær logistikk og ledelse, forsker nå på psykologisk trygghet i team ved NHH. Hans funn indikerer at trygghet på arbeidsplassen fører til bedre resultater. Kanskje ikke så overraskende, men veldig viktig å tenke på i hverdagen.
  Vi gleder oss til å høre Bård sine refleksjoner!

 • 14:20

  Julie Marie Borna Fossem
  Julie har vært en del av Mannsutvalget i Sjøforsvaret de siste 1,5 årene. Det blir spennende å høre litt om Julie sin reise, og litt om likestillingskampen sett fra den andre siden.

 • 14:45

  Pause

15:00 - 20:00
 • 15:00

  Else Kåss Furuseth
  Else er standupkomiker, skuespiller, talkshowvertinne og reporter. Hun er raus, varm, morsom og veldig enkel å bli glad i.

 • 15:25

  Takk for oss
  Mariann Frantsen, Monica Langeland og Kathleen Offman Mathisen

 • 15:45

  Mat, drikke og mingling

 • 16:00

  DJ Mariann Rosa sørger for god stemning😎

MER  INFORMASJON

På årets konferanse har vi valgt å gå bort fra de "tradisjonelle" rammene for konferanse.

Vi har leid Marinehallen, på Marineholmen.

Damene fra Feddie Ocean Destillery kommer og serverer noe godt i glasset, og DJ Mariann Rosa blir med for å løfte stemningen ut over ettermiddag og kvelden.

Tilbakeblikk fra i fjor

FOREDRAGSHOLDERE

Du vil møte disse personene på arrangementet.

Else er standupkomiker, skuespiller, talkshowvertinne og reporter. Hun er raus, varm, morsom og veldig enkel å bli glad i 😍

Hun har fått stor annerkjennelse, og flere priser, for å snakke åpent om mental helse, fysisk helse og hvor krevende det kan være å "være seg selv" i dagens samfunn.

Hos oss runder hun av konferansen med et herlig standupshow!
Else Kåss Furuseth

Komiker

Vår nye minister Marianne Sivertsen Næss har meget travle dager, men hun prioriterer konferansen vår, og det setter vi stor pris på! 😍

Marianne har tidligere vært ordfører i Hammerfest, og hun var leder av Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Vi gleder oss veldig til å høre Fiskeri- og havministeren dele sine tanker om veien videre for sjømatnæringen! Dette må du få med deg 😊
 
Marianne Sivertsen Næss

Fiskeri- og havminister

Monica er advokat, og hun har tidligere vært blant annet Næringsminister, Kommunal- og moderniseringsminister og Justis-, beredskaps- og innvandringsminister.

Nå er Monica administrerende direktør i Bergen Næringsråd, og hun brenner for å fremme likestilling i næringslivet. Tidligere i år så hjalp hun oss i Havets Verdiskapere å arrangere verdens første "Styrekurs for menn".
Monica Mæland

Adm. direktør i Bergen Næringsråd

Den første vi ønsker å presentere er konferansieren vår Pia Ve Dahlen. Hun er en marinbiolog som brenner for å formidle om livet i havet, og hun var den første som ble tildelt Naturviterprisen av Naturviterne.
Pia Ve Dahlen er også gründeren bak «Lei en biolog», som er en formidlingstjeneste for dem som trenger litt mer biologi i livet.
Pia Ve Dahlen

Marinbiolog og gründer

Christian er administrerende direktør i Norges Sjømatråd.

Tidligere har han vært regiondirektør, kommunikasjonsdirektør og områdedirektør med ansvar for kommunikasjon, samfunnskontakt og regioner i NHO.

Før det var han også i Sjømatrådet, da som kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia 🐟
Christian Chramer

Adm. direktør i Norges Sjømatråd.

Marit er daglig leder av rederiet Krossfjord som holder til på Sotra. I tillegg jobber hun deltid som flyvertinne, noe som er en ganske uvanlig kombinasjon.

Krossfjord er en ringnotsnurper/tråler som har adgang til å fiske NVG-sild, lodde, sild og makrell pluss kolmule, tobis og øyepål.
Marit ble i april 2018 styreleder for PELAGISK FORENING, og da ble hun samtidig Norges første nasjonale kvinnelige styreleder i en fiskeriorganisasjon!
Marit Hamre

Fiskebåtreder

Dette året skal vi ha ekstra mye fokus på mingling og håpet er at alle får knyttet nye bekjentskaper. Etter selve konferansen blir det derfor 5 timer med sjømatfestival og DJ Mariann Rosa.

Vi garanterer god stemning, deilig sjømat og kul musikk fra scenen.
DJ Mariann Rosa

Mariann Thomassen

Orlogskaptein Julie imponerer oss! Hun har steget raskt i gradene i Sjøforsvaret, og hun trives best i feltstøvler
Julie har vært en del av Mannsutvalget de siste 1,5 årene. Målet til utvalget er å gi et helhetlig oversikt over hvilke likestillingsutfordringer gutter og menn møter gjennom livsløpet på temaer som familie, fritid, helse, vold, utdannings- og arbeidsliv, pensjonistliv, integrering og skeives levekår.
Julie Marie Borna Fossem

Orlogskaptein

Thina Saltvedt startet sin karriere som oljeanalytiker i Nordea Markets. I 2018 skiftet hun fokus til bærekraftig finans og ble sjefanalytiker i Nordeas avdeling for bærekraftig finans. Saltvedt har en doktorgrad i økonomi og en mastergrad i internasjonal business. Thina er kjent for sitt engasjement for grønn energi og klimavennlige investeringer. Til Gøy i Havet kommer hun og snakker om hvor viktig det er å satse på kvinner i næringslivet både for å være i takt med tiden, men også for å øke takten i det grønne skiftet. Dette gleder vi oss til å høre
Thina Saltvedt

Sjefsanalytiker for bærekraftig finans i Nordea

Bård er en tidligere marineoffiser med 15 års variert erfaring innen militær logistikk og ledertrening, inkludert internasjonale operasjoner og en bachelorgrad fra Sjøkrigsskolen.

Han forsker nå på psykologisk trygghet i team ved NHH, og forskningen viser at folk som føler seg trygge på arbeidsplassen leverer bedre.Kanskje ikke så overraskende, men veldig viktig å tenke på i hverdagen 😊
Vi gleder oss til å høre Bård sine refleksjoner!
Bård Fyhn

Forsker ved NHH

SAMARBEIDSPARTNERE

Vi har med oss disse støttespillerne på årets konferanse.

Norges Sildesalgslag

Norges Sjømannsforbund

Sparebanken Vest

Salmar

Grieg Seafood

Pelagisk Forening

Nordlaks

Norges Sjømatråd

Liegruppen

Norges Råfisklag

Egersund Group

MOWI

Lerøy

Deltagerkategorier

Vi kan tilby disse ulike type deltagelse

Student

kr.499,-
 • Lunsj
 • Minglearrangement i etterkant av konferansen
MELD PÅ

Samarbeidspartner

kr.1.990,-
 • Lunsj
 • Minglearrangement i etterkant av konferansen
MELD PÅ

Havets Verdiskapere ble kåret til årets navn i sjømatnæringa i 2022.

Kathleen Offman Mathisen er konserndirektør HR i oppdrettsselskapet Grieg Seafood ASA, og har jobbet med mangfold, ledelse og likestilling i over 20 år. Hun mener endringen innen likestilling går for sakte. Vi vil ha de beste folkene til å jobbe hos oss, og har derfor et oppriktig ønske om å få til nulltoleranse for trakassering og mer likestilling i sjømatnæringen.
 
Monica Langeland er selvstendig konsulent med spesialisering innen fiskeri, innovasjon og kommunikasjon. Hun har over femten år bak seg i fiskerinæringen. 
 
Den tredje på laget er Mariann Frantsen som er daglig leder i Pelagisk Forening, en forening som har merket seg ut med kvinner både som daglig leder og styreleder. Frantsen er har hatt ulike styreverv både i fiskebåtrederi og organisasjoner.
 
Vi tre representerer hele næringen havbruk, villfisk og leverandørindustrien, og vi har et mål om å inkludere alle. Vi vil gå bredt ut til hele verdikjeden og invitere alle; kvinner og menn, ansatte, ledere og eiere. Hele næringen vil bli bedre med en bedre kjønnsbalanse, og dette er et ansvar som ledere og eiere må ta inn over seg.

Les mer på vår webside.

OVERNATTING

Overnatting

STED

MARINEHALLEN - MARINEHOLMEN

HER SKAL VI VÆRE

Veibeskrivelse

PÅMELDING

Pris for deltagelse på konferansen er kr. 2.990,-

Trykk her for å melde deg på