ENDRING I HAVET

GRIEGHALLEN – 4. OKTOBER 2023

Velkommen til Endring i Havet!

Med historiens første likestillingskonferanse for sjømatnæringen i fjor så ønsket vi å sette fart i likestillingsarbeidet. Nå ser vi at en endring er i gang, og derfor heter årets konferanse Endring i Havet.

Konferansen vil være en arena med gode rollemodeller og hvor vi de ulike mulighetene i næringen vises fram.

Initiativtakerne representerer hele næringen havbruk, villfisk og leverandørindustrien, og har som mål om å inkludere alle; kvinner og menn, ansatte, ledere og eiere. - Vi gjør dette for at vi selv trives i næringen og ønsker at flere skal se mulighetene.

Velkommen til Grieghallen onsdag 4. oktober!

Registrering i Per Gynt salen fra kl. 08:30.
Konferansen starter kl. 09:00.

Tilbakeblikk fra i fjor.

AGENDA FØR LUNSJ

Fra kl. 08:30 - registrering og mingling i Per Gynt salen i Grieghallen.

09:00 - 10:30
 • 09:00

  Velkommen
  Ved Mariann Frantsen, Monica Langeland og Kathleen Offman Mathisen.

 • 09:20

  Praktisk informasjon
  Karen Kirstine Østerhus - konferansier

 • 09:25

  Bjørnar Skjæran - Fiskeri- og Havminister
  Fiskeriminister kommer og setter likestilling på dagsorden, hva har næringen gjort siden sist og hva skal fokus være framover.

 • 09:45

  Eva Toril Strand - Tidligere reder og fiskeripioner
  Eva Toril forteller om sin reise, erfaringer i en mannsdominert næring og hvordan det har vært å brøyte vei.

 • 10:10

  Knut Arild Hareide - Sjøfartsdirektør
  Knut Arild var tidlig ute og frontet mangfold og likeverd og fortsetter dette arbeidet som sjøfartsdirektør. Knut Arild vil snakke om hav han mener er viktig for å komme videre.

 • 10:30

  Pause – 20 minutter

10:50 - 12:00
 • 10:50

  Line Ellingsen - CEO, Ellingsen Seafood
  "Fra Regnskapsmedarbeider til Konsernleder"

 • 11:15

  Eva Joly - Korrupsjonsjeger
  Eva kommer til konferansen for å prate hvordan varsling endrer samfunnet i en positiv retning. Hva kan politikere og toppledere gjøre med rammeverket for å oppnå bedre likestilling og mangfold i ledelse og styrer. Eva vil også fortelle om hennes utfordringer på vei mot toppen og hvorfor dette temaet engasjerte henne.

 • 11:50

  Sven Jørund Kolstø - CEO, OptoScale
  Videohilsen fra årets Havmann. Sven vant prisen for hans jobb for en likestilt arbeidsplass i sjømatnæringen og hans åpenhet om hvorfor det var så viktig for han.

 • 12:00

  Lunsj – 1 time

AGENDA ETTER LUNSJ

13:00 - 14:40
 • 13:00

  Kahoot
  – Registreringskode kommer

 • 13:25

  Annelise Ly - Førsteamanuensis ved NHH
  Annelise kommer og prater om mangfoldsledelse. Hva sier teorien må til for å oppnå mangfold på arbeidsplassen og hva må lederne tenke på.

 • 13:50

  Nina Jensen - CEO, Rev Ocean
  Nina har jobbet målrettet og tatt bevisste valg for å jobbe med, og for, havet. På konferansen vil hun prate om sine valg og hva som er viktig for lykkes med å jobbe med sin passion.

 • 14:10

  Pause – 30 minutter

14:40 - 16:00
 • 14:40

  Anne Kat. Hærland - Standuplegende
  Anne Kat. kommer til konferansen for å snakke om likestilling med bakgrunn i sine opplevelser og erfaringer fra et annet mannsdominert miljø.

 • 15:05

  Anita Krohn Traaseth - Næringslivsleder
  Anita kommer til konferansen og gir oss sine refleksjoner om å lede endring og omstilling i praksis.

 • 15:30

  Øystein Pettersen - Forfatter og tidligere langrennsløper
  Øystein kommer og gir salen energipåfyll. Som tidligere toppidrettsutøver vet han hvor viktig det mental er for å lykkes, og han vil lære oss noen av sine teknikker videre.

 • 16:00

  Avslutning

 • Mingling i spissen av Grieghallen for de som har meldt seg på.
  Avsluttes kl. 18:00.

FOREDRAGSHOLDERE

Du vil møte disse personene på konferansen.

Eva Joly er en anerkjent foredragsholder og en av Frankrikes mest nådeløse og ubestikkelige korrupsjonsjegere. Med en imponerende karriere som statsadvokat og erfaring fra Europaparlamentet, har hun dedikert seg til kampen mot korrupsjon og fremme av integritet. Hennes inspirerende tale vil gi verdifulle perspektiver og innsikt til deltakerne på konferansen.
Eva Joly

Korrupsjonsjeger og politiker

Knut Arild Hareide har vært en sentral figur i norsk politikk i flere tiår. Han har vært leder for Kristelig Folkeparti (KrF) og har også hatt flere ministerposter i norske regjeringer. I dag er han sjøfartsdirektør og spiller en sentral rolle i å bidra til at Norge opprettholder sin posisjon som ledende sjøfartsnasjon, samtidig som han har ansvar for å sikre miljøet og arbeidsforholdene i næringen. 
Knut Arild Hareide

Sjøfartsdirektør

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran får æren av å åpne Endring i Havet konferansen 4. oktober.
Konferansen har mottatt støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), og vi håper samarbeidet med dem vil vare i flere år.

I tillegg til å være Fiskeri- og havminister er Bjørnar nestleder i Arbeiderpartiet.
Bjørnar Skjæran

Fiskeri- og havminister

Karen Kirstine Østerhus

Konfransier

Nina Kristine Jensen er marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet MS REV Ocean. Tidligere har hun vært generalsekretær i WWF verdens naturfond.

I 2014 ble hun utnevnt til "Youg Global Leader" av World Economics Forum. 
Nina Jensen

Marinbiolog og leder av REV Ocean

Annelise er førsteamanuensis i interkulturell kommunikasjon ved NHH. Hun forsker, underviser og formidler om temaer som kommunikasjon og kulturforskjeller på arbeidsplassen, global ledelse, mangfoldsledelse og interkulturell kompetanse.

Både studentene og NHH har anerkjent Annelise som en fremragende underviser, og hun er en av de første som fikk tildelt status merittert underviser ved NHH. I 2022 ble hun også nominert til «årets navn i akademia» av Khrono.
Annelise Ly

Førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole

Øystein Pettersen har en rekke meritter som toppidrettsutdøver, blant annet OL-gull i Vancouver i 2010. Gjennom sin reise i idretten har han jobbet med og vært i miljøer hvor prestasjon har vært i fokus og hvor fantastiske resultater har vært konsekvensen av arbeidet.

 
Øystein Pettersen

Forfatter, podcaster og tidligere langrennsløper

Line Ellingsen er en norsk næringslivsleder og direktør i Ellingsen Seafood, en ledende produsent og eksportør av laks og ørret i Norge. 

I sin rolle som direktør i Ellingsen Seafood, har hun spilt en sentral rolle i å utvikle selskapet til å bli en av de største aktørene innenfor norsk sjømatindustri. Hun er opptatt av bærekraft og jobber aktivt for å utvikle selskapets produksjon på en måte som tar hensyn til både miljøet og dyrevelferden.
Line Ellingsen

Admin Dir Ellingsen Seafood AS

Eva Toril Strand har vært en toneangivende leder i næringen de siste tiårene. Hun var historiens første kvinnelige leder av rederiforeningen i Ålesund og har mange års erfaring som fisker, styrmann og fiskebåtreder. 

Foto: Fotojournalist Lena Knutli
Eva Toril Strand

Tidligere reder

Fra begynnelsen av sin karriere som stand-up komiker, har Anne-Kat brakt en unik blanding av skarphet og satire til scenen. Hun har ikke bare fått folk til å le, men også til å tenke. Hennes mot til å utfordre tabuer og stille kritiske spørsmål gjorde henne til en katalysator for endring innenfor komedie og underholdning. I tillegg til hennes komediearv har Anne-Kat brukt sin plattform til å engasjere seg i samfunnsdebatter og fremme viktige spørsmål, inkludert likestilling og mangfold.
Anne-Kat. Hærland

Komiker

Sven Jørund Kolstø ble i år kåret til årets Havmann for sin innsats for likestilling i sjømatnæringen.
Han grunder og leder for startupen Optoscale som utvikler biomassemåleren BioScale.
Sven Jørund Kolstø

Optoscale

Anita Krohn Traaseth er en fremtredende norsk næringslivsleder med en imponerende karrierebakgrunn. Hun fungerte som administrerende direktør i Innovasjon Norge i perioden 2014 til 2019 og hadde tidligere stillingen som administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge AS . For tiden har hun påtatt seg rollen som styreleder i flere betydningsfulle selskaper og organisasjoner, inkludert Startup Norway og Bocuse d’Or Norge.
Anita Krohn Traaseth

Næringslivsleder

Deltagerkategorier

Vi kan tilby disse ulike type deltagelse

Student

kr.499,-
 • Fysisk deltakelse på konferanse
 • Lunsj
 • Mulighet for minglearrangement i etterkant av konferansen. Pris kr. 200,-
MELD PÅ

kr.

SAMARBEIDSPARTNERE

Vi har med oss disse støttespillerne på Endring i Havet konferansen.

Agenda Vestlandet

Sparebanken Vest

Salmar

Austevoll Seafood

Lerøy Seafood

Norges Sjømannsforbund

Norges Sildesalgslag

Vestland Seafood - frå Austevoll

Grieg Seafood

Pelagisk Forening

Nordlaks

Egersund Group

NorEngros

Norges Råfisklag

Norges Fiskarlag

Liegruppen

Bremnes Seashore

MOWI

Havets Verdiskapere ble kåret til årets navn i sjømatnæringa i 2022.

Kathleen Offman Mathisen er konserndirektør HR i oppdrettsselskapet Grieg Seafood ASA, og har jobbet med mangfold, ledelse og likestilling i over 20 år. Hun mener endringen innen likestilling går for sakte. Vi vil ha de beste folkene til å jobbe hos oss, og har derfor et oppriktig ønske om å få til nulltoleranse for trakassering og mer likestilling i sjømatnæringen.
 
Monica Langeland har over femten år bak seg i fiskerinæringen. Hun heier lidenskapelig på norsk sjømat, og kaller seg selv sjømatoptimist. For å tiltrekke oss de beste folkene må vi gjøre næringen vår mest mulig attraktiv.
 
Den tredje på laget er Mariann Frantsen som er daglig leder i Pelagisk Forening, en forening som har merket seg ut med kvinner både som daglig leder og styreleder. Frantsen er har hatt ulike styreverv både i fiskebåtrederi og organisasjoner.
 
Vi tre representerer hele næringen havbruk, villfisk og leverandørindustrien, og vi har et mål om å inkludere alle. Vi vil gå bredt ut til hele verdikjeden og invitere alle; kvinner og menn, ansatte, ledere og eiere. Hele næringen vil bli bedre med en bedre kjønnsbalanse, og dette er et ansvar som ledere og eiere må ta inn over seg.

Les mer på vår webside.

OVERNATTING

Overnatting

STED

Grieghallen i Bergen

HER SKAL VI VÆRE

Veibeskrivelse

PÅMELDING

Pris for deltagelse på konferansen er kr. 2.990,-

Trykk her for å melde deg på