ENDRING I HAVET

GRIEGHALLEN – 4. OKTOBER 2023

Velkommen til Endring i Havet!

Med historiens første likestillingskonferanse for sjømatnæringen i fjor så ønsket vi å sette fart i likestillingsarbeidet. Nå ser vi at en endring er i gang, og derfor heter årets konferanse Endring i Havet.

Konferansen vil være en arena med gode rollemodeller og hvor vi de ulike mulighetene i næringen vises fram.

Initiativtakerne representerer hele næringen havbruk, villfisk og leverandørindustrien, og har som mål om å inkludere alle; kvinner og menn, ansatte, ledere og eiere. - Vi gjør dette for at vi selv trives i næringen og ønsker at flere skal se mulighetene.

Velkommen til Grieghallen onsdag 4. oktober!

Early bird påmelding

Rabatterte Early Bird billetter er tilgjengelig til de første 200 påmeldte. Pris kr. 2.490,-. 

Trykk her for å melde deg på

FOREDRAGSHOLDERE

Du vil møte disse personene på konferansen.

Eva Joly er en anerkjent foredragsholder og en av Frankrikes mest nådeløse og ubestikkelige korrupsjonsjegere. Med en imponerende karriere som statsadvokat og erfaring fra Europaparlamentet, har hun dedikert seg til kampen mot korrupsjon og fremme av integritet. Hennes inspirerende tale vil gi verdifulle perspektiver og innsikt til deltakerne på konferansen.
Eva Joly

Korrupsjonsjeger og politiker

Knut Arild Hareide har vært en sentral figur i norsk politikk i flere tiår. Han har vært leder for Kristelig Folkeparti (KrF) og har også hatt flere ministerposter i norske regjeringer. I dag er han sjøfartsdirektør og spiller en sentral rolle i å bidra til at Norge opprettholder sin posisjon som ledende sjøfartsnasjon, samtidig som han har ansvar for å sikre miljøet og arbeidsforholdene i næringen. 
Knut Arild Hareide

Sjøfartsdirektør

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran får æren av å åpne Endring i Havet konferansen 4. oktober.
Konferansen har mottatt støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), og vi håper samarbeidet med dem vil vare i flere år.

I tillegg til å være Fiskeri- og havminister er Bjørnar nestleder i Arbeiderpartiet.
Bjørnar Skjæran

Fiskeri- og havminister

Øystein Pettersen har en rekke meritter som toppidrettsutdøver, blant annet OL-gull i Vancouver i 2010. Gjennom sin reise i idretten har han jobbet med og vært i miljøer hvor prestasjon har vært i fokus og hvor fantastiske resultater har vært konsekvensen av arbeidet.

 
Øystein Pettersen

Forfatter, podcaster og tidligere langrennsløper

Line Ellingsen er en norsk næringslivsleder og direktør i Ellingsen Seafood, en ledende produsent og eksportør av laks og ørret i Norge. 

I sin rolle som direktør i Ellingsen Seafood, har hun spilt en sentral rolle i å utvikle selskapet til å bli en av de største aktørene innenfor norsk sjømatindustri. Hun er opptatt av bærekraft og jobber aktivt for å utvikle selskapets produksjon på en måte som tar hensyn til både miljøet og dyrevelferden.
Line Ellingsen

Admin Dir Ellingsen Seafood AS

Eva Toril Strand har vært en toneangivende leder i næringen de siste tiårene. Hun var historiens første kvinnelige leder av rederiforeningen i Ålesund og har mange års erfaring som fisker, styrmann og fiskebåtreder. 

Foto: Fotojournalist Lena Knutli
Eva Toril Strand

Tidligere reder

Yrja driver podcasten «Power Ladies,» hvor hun intervjuer ledere, gründere og andre foregangskvinner innen ulike miljøer.
Deres historier inspirerer flere kvinner til å satse ved at de kan kjenne seg igjen i de ulike fortellingene, og det er det samme som vi ønsker å gjøre på konferansen.

Yrja har lang erfaring som konferansier, og har blant annet leder DNB sin satsing #huninvestere

 
Yrja Oftedal

Programleder og kommentator i E24

Nina Kristine Jensen er marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet MS REV Ocean. Tidligere har hun vært generalsekretær i WWF verdens naturfond.

I 2014 ble hun utnevnt til "Youg Global Leader" av World Economics Forum. 
Nina Jensen

Marinbiolog og leder av REV Ocean

TBA

Deltagerkategorier

Vi kan tilby disse ulike type deltagelse

Student

kr.499,-
  • Fysisk deltakelse på konferanse
  • Lunsj
  • Mulighet for minglearrangement i etterkant av konferansen. Pris kr. 200,-
  • -
MELD PÅ

Digital deltakelse

kr.499,-
  • Link til å se konferansen på stream
  • -

  • -
  • -
MELD PÅ

SAMARBEIDSPARTNERE

Vi har med oss disse støttespillerne på Endring i Havet konferansen.

Norges Sildesalgslag

Vestland Seafood - frå Austevoll

Future Ocean Incubator

Grieg Seafood

Pelagisk Forening

TBA

Egersund Group

NorEngros

Norges Råfisklag

Havets Verdiskapere ble kåret til årets navn i sjømatnæringa i 2022.

Kathleen Offman Mathisen er konserndirektør HR i oppdrettsselskapet Grieg Seafood ASA, og har jobbet med mangfold, ledelse og likestilling i over 20 år. Hun mener endringen innen likestilling går for sakte. Vi vil ha de beste folkene til å jobbe hos oss, og har derfor et oppriktig ønske om å få til nulltoleranse for trakassering og mer likestilling i sjømatnæringen.
 
Monica Langeland er leder for Future Ocean Incubator, og har over femten år bak seg i fiskerinæringen. Hun heier lidenskapelig på norsk sjømat, og kaller seg selv sjømatoptimist. For å tiltrekke oss de beste folkene må vi gjøre næringen vår mest mulig attraktiv.
 
Den tredje på laget er Mariann Frantsen som er daglig leder i Pelagisk Forening, en forening som har merket seg ut med kvinner både som daglig leder og styreleder. Frantsen er har hatt ulike styreverv både i fiskebåtrederi og organisasjoner.
 
Vi tre representerer hele næringen havbruk, villfisk og leverandørindustrien, og vi har et mål om å inkludere alle. Vi vil gå bredt ut til hele verdikjeden og invitere alle; kvinner og menn, ansatte, ledere og eiere. Hele næringen vil bli bedre med en bedre kjønnsbalanse, og dette er et ansvar som ledere og eiere må ta inn over seg.

Les mer på vår webside.

OVERNATTING

Overnatting

STED

Grieghallen i Bergen

HER SKAL VI VÆRE

Veibeskrivelse